5 Mart 2010 Cuma

PÜRELİ BİFTEK





Uzun zamandır yapmadığım bir yemekti.Anneler günü şerifine kendimi biraz şımartmak için yaptım bu tarifi.
Malzemeler:
  • 5-6 adet biftek
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,kekik

Püresi için:

  • 5-6 adet patates
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • tuz
  • Kaşar rendesi(Üstü için)

İlk önce patatesleri soyup haşlanmaya bırakalım.Diğer bir tarafta tavaya sıvıyağ ekleyip sarmısakları ufak doğrayarak biraz pembeleştirelim.Daha sonra biftekleri ekleyelim.Arkalı önlü kızartalım.Etler suyunu salıp çekinceye kadar bekleyelim.Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı domates salçasını sulandırarak ekleyelim ve hafif kaynadıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyelim.Sonra baharatlarını ekleyelim ve biraz daha piştikten sonra altını kapatalım.Haşlanmış olan patatesleri ezelim ve içine süt,tereyağ ve tuzu ekleyerek bir güzel karışmalarını sağlayalım.Kare veya uygun bir borcamın alt kısmına etlerimizi dizelim.Üstüne sos gezdirelim,onun üstüne de patates püresi yayalım.Son olarak kaşar rendesi serpelim ve önceden 200C ısıtılmış fırına verelim.Kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutalım.Sonra çıakrıp servis yapalım.Sıcak yenmesini tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.