4 Mart 2010 Perşembe

PEMBE YELEK



Eeeee! yelek dediğin böyle olur işte.Ankara'da yaşayan kuzenim Nazmiye (Nazo) dün hem yeleğin fotoğrafını hem de modelin uzun uzun tarifini gönderdi.Açıkçası bu biraz beni zorlar ama mutlaka örmek istiyorum. İşte Nazo'cuğumun sizler için gönderdiği tarif.

Bu yeleğe yaka kısmından başlıyoruz.80 ilmek başlanan yakada 3 sıra düz örülür.4.sırada 1 artırıp 1 keserek delikler oluşturulur.Sonra 3 sıra daha düz örülüp haraşoya geçilir.5 sıra haraşo örülüp yaka kısmı tamamlanır.İlk sıra haraşonun başlangıcına dikilerek o boşlukların dilim dilim durması sağlanır.5 haraşodan sonra ön kısma döndüğümüzde 7 ilmek düz örülür.
Sonra yine bir artırıp bir eksilterek 34 adet delik oluşturulur sonra yine 7 ilmek düz örülür.
Arkada bu 7 ilmek düz örülüp haraşo yapılır,diğer kısımlar ters örülür.Ön yüze geldiğimizde
1.artırma 5.deliğin sağı 6. deliğin solu
2. artırma 11.deliğin sağı 12.deliğin solu
3. artırma 23.deliğin sağı 24.deliğin solu
4. artırma 29.deliğin sağı 30.deliğin solunda yapılır.
Sonra resimdede görüldüğü gibi v şeklinde artırmaya devam edilir.Yani her ön yüzde 8 ilmek artırılır.V şeklindeki artırmalar 10.V’nin ilk artırmasından sonra bırakılıp 3 sıra haraşo yapılır.Haraşolardan sonra kolları ayırıp ön ve arka kısımlar birleştirilir.2 sıra düz örülür.Ön
Kısma gelince 7 ilmek örülmeden şişe alınır.İp şişin ön kısmından örgüyü sıkıştırmayacak şekilde geçirilip 7 ilmekte haraşo örülür.Arka yüzde örülmeyen ilmekler ters örülür.Diğerleri
haraşo yapılır.7 sıra haraşo olunca önde de yedi adet ip sırası olması gerekiyor.Sonra düzün üzerine haraşo haraşonin üzerine düz örülerek alt lastiğe gelinir.Alt lastikte de 6 sıra haraşo örülür ve yakadaki işlem orayada uygulanır.En son olarak kurdeleler 3,5 cm uzunluğunda kesilip 7 sıra ipin hepsi ortada toplanarak kurdela dikiş yeri önde görülmeyecek şekilde dikilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.