5 Mart 2010 Cuma

patlıcanlı pilav....

betül pişirdi
ben sadece yedim
söylemeliyim
çok lezzetli
malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet küçük soğan
- patlıcanları kızartmak için yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- tuz
- çok az tereyağ
- 1 bardak sıcak su
hazırlanması
- patlıcanları küçük küçük doğrayın( küp şeklinde)
- kızartın
- yayvan bir tencerede tereyağı eritin
- küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin - kavurun
- kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyin
- domatesler suyunu çekene kadar pişirin
- pirinci ekleyip bir kaç dakika kavurun
- sıcak su - şeker ve tuzu ekleyin
- yarım saat pişirin
- patlıcanları ilave edip - karıştırın
- ılık servisini yapın

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.