2 yumurta
1 kahve fincanı pekmez
2 kaşık toz kşeker
2 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı krema ya da yoğurt
1,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartmaz tozu
1 yemek kaşığı limon/ portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker ve pekmezi 2-3 dakika çırpın. İçine krema ve sıvı yağı ekleyin. Diğer malzemeleri ilave edin. Karıştırın.Fincanların içini yağlayın. Fincanların yarısına gelecek şekilde hamurdan koyun. Yarısının çok üzerine çıkmayın. Tencerenin içine fincanların yarısını geçmeyecek kadar su koyun.Fincanları su dolu tencereye yerleştirin. Tencerenin üstüne bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerinede tencere kapağını kapatın. Orta boy ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın.20 -25 dakika sonra kekiniz hazır.Diğer kekler gibi kürdan testi yapabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker ve pekmezi 2-3 dakika çırpın. İçine krema ve sıvı yağı ekleyin. Diğer malzemeleri ilave edin. Karıştırın.Fincanların içini yağlayın. Fincanların yarısına gelecek şekilde hamurdan koyun. Yarısının çok üzerine çıkmayın. Tencerenin içine fincanların yarısını geçmeyecek kadar su koyun.Fincanları su dolu tencereye yerleştirin. Tencerenin üstüne bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerinede tencere kapağını kapatın. Orta boy ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın.20 -25 dakika sonra kekiniz hazır.Diğer kekler gibi kürdan testi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.