5 Mart 2010 Cuma

FİNCAN KEKİ

Eskiler bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var derlermiş.Kimbilir kahve mi yokmuş o zamanlar,ya da dostlar mı hakikiymiş?Bir fincan kahve içseler bile birbirlerini kırk yıl unutmuyorlarmış.Şimdilerde Starbucks ve Gloria Jean's de kahve içmek moda olduğundan,insanlar birbirlerine kahve içmeye bile gitmiyorlar.Alıyorlar ellerine bir gazete veya dergi gömülüyorlar içine ve yudumluyorlar filtre kahvelerini.Boş kalan kahve fincanları da işe yarasın diye kek yapıyorlar içinde.Benim birlikte kahve içecek dostlarım var çok şükür,ama bu ara onlardan biraz uzak kaldığım için ben de boş kalan fincanlarıma kek yaptım gördüğüm tariflere özenip..Sevgili Zerrin'in pekmezli kek tarifinden esinlenerek yaptım bu keki.Güzel oldu ama tüm light ürünler gibi hafif olduğundan alıştığımız keklere çok benzemedi..Yine de canınız acil tatlı çektiğinde ve bu iş için çok fazla zaman ve malzeme harcamak istemediğinizde deneyebileceğiniz bir tarif...
2 yumurta
1 kahve fincanı pekmez
2 kaşık toz kşeker
2 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı krema ya da yoğurt
1,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartmaz tozu
1 yemek kaşığı limon/ portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker ve pekmezi 2-3 dakika çırpın. İçine krema ve sıvı yağı ekleyin. Diğer malzemeleri ilave edin. Karıştırın.Fincanların içini yağlayın. Fincanların yarısına gelecek şekilde hamurdan koyun. Yarısının çok üzerine çıkmayın. Tencerenin içine fincanların yarısını geçmeyecek kadar su koyun.Fincanları su dolu tencereye yerleştirin. Tencerenin üstüne bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerinede tencere kapağını kapatın. Orta boy ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın.20 -25 dakika sonra kekiniz hazır.Diğer kekler gibi kürdan testi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.