5 Mart 2010 Cuma

PATATESLİ BÖREK (GARDOŞ HIÇIN)


Özellikle patates-peynir karışımından oluşan iç malzemesinden dolayı yemeye doyamadığım bir börek ve tarif yine Gülşen Teyze'den..

Malzemeler:

Hamuru İçin:

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya ( yaş maya da olabilir)

Yeterince ılık su

İç Malzemesi:

5 adet patates

150 gr beyaz peynir

Kızartmak İçin:

2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Un , tuz, maya ve ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat kadar mayalandırın. Bu arada patatesleri haşlayıp, peynirle karıştırın. Bu karışımdan, yapılacak börek adedince toplar elde edin. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp avuç içinizde biraz açın. İçine patates toplarını koyup kapatın. Hamura tezgâh üzerinde yassı bir şekil verin ve böreklerinizi kızgın yağda kızartın. Kaymakla servis yapabilirsiniz.

NOT: Gardoş hıçın , Karaçay geleneğine göre özellikle arefe günlerinde yapılır ve komşulara ikram edilir.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.