5 Mart 2010 Cuma

Çifte çikolatalı profiterol tarifi

Çikolata severler bu nefis tada kim hayır diyebilir ki??

Malzemeler :1.5 Su bardağı un- 1.5 su bardağı su- 1 çorba kaşığı margarin- 1 tatlı kaşığı toz şeker- 1 fiske tuz.
Kreması için:3 su bardağı süt- 2 çorba kaşığı un- 1 çorba kaşığı nişasta- 1 su bardağı toz şeker.
PortakalSosu İçin:2.5 su bardağı süt- 1 su bardağı toz şeker- 1 çorba kaşığı un- 1 çorba kaşığı nişasta- 2 çorba kaşığı kakao- 15 adet ikramlık çikolata- yarım çay bardağı fındık yağı.
Üzeri İçin:Beyaz Çikolata.
Hazırlanışı: Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın. Su kaynayınca
ÜZERİNE 1.5 su bardağı nu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın.
Daha sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın. Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin. Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2.5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.
Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın. Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın. Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın.
Servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.