4 Mart 2010 Perşembe

NURANİYE

malzemeler:
  • 6 orta boy kabak
  • yarım demet taze soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 demet dereotu ,maydonoz
  • tuz ,su
  • yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

yapılışı: Kabakları temizleyip ,rendeleyin.Taze soğanları küçük küçük doğrayın.Maydonoz ve dereotlarını ince ince kıyın.Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edip,biraz daha kavurun.Daha sonra pirinç ve su ilave edin.Suyunu tamamen çekmeden önce maydonoz ve dereotunu ilave edin.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp,soğuyan karışımı bu sosla karıştırın.Dereotuyla süsleyip servis yapın.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.