5 Mart 2010 Cuma

METFUNE


Yazın en sevdiğim sebzesi olan patlıcanın artık son demlerini yaşıyoruz.O yüzden şöyle güzel bir patlıcan yemegi yapmanın tam zamanı..Hem lezzetli hem hafif.Genellikle patlıcan yemekleri kızartılarak yapıldığı halde bunun özelliği patlıcanın doğrudan ilave edilmesi..Bu nedenle çok hafif oluyor.Yağ miktarını azaltarak diyet yemeği olarak bile kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
300 gr.kadar kuşbaşı et
1 kg.patlıcan
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
2 domates
2 biber
2 kaşık salça
Biraz yağ
Etleri biraz yağ ilavesi ile güzelce soteleyin,üzerine ince doğradığınız bir adet soğan ve iki üç diş sarımsak ilave ederek sotelemeye devam edin.Salçayı ve doğranmış domates ve biberleri ilave edin.Üzerine 2 bardak kadar sıcak su ilave ederek biraz pişirin.Daha sonra üzerine kuşbaşı doğradığınız patlıcanları ilave edin.Ekşi olmasını isterseniz ıslatıp tülbentten geçirdiğiniz bir çay bardağı kadar sumak suyunu veya 1-2 parça küçük limon tuzunu ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.