5 Mart 2010 Cuma

KAKAOLU REVANİ

Ah bir de amatör degilde profesyonel fotograf makinam olsa o zaman size yaptıgım yemek ve tatlıların daha güzel fotograflarını çekebilsem.Ama buna da şükür degil mi?Önemli olan paylaşmak.Daha önce yaptıgım revaniyi sizlerle paylaşmıştım.Bu revani de o tarz da ama biraz daha süslü.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta(oda ısısında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardagı toz şeker
  • 1 çay bardagı yogurt
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardagı un
  • 3 çay bardagı irmik
  • limon kabugu rendesi

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardagı toz şeker
  • 4 su bardagı su
  • yarım limon suyu

Üstü için:

  • 3-4 yemek kaşıgı kakao
  • 3-4 yemek kaşıgı hindistan cevizi

İlk önce şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz ve kaynayıp kıvam alınca limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Ve sogumaya bırakıyoruz.

Revanisi için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.İçine yogurdunu ve sıvıyagını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Son olarak İrmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.Limon kabugu rendesini de ilave ettikten sonra margarinle yaglanmış ve 1 yemek kaşıgı toz şeker serpilmiş borcama yayıyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra soguk şerbeti üstüne döküyoruz.Ve şerbetini iyice çekip soguyana kadar bekliyoruz.Revani soguduktan sonra istediginiz bir yuvarlak kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesip çıkarıyoruz.Bu yuvarlak revanileri servis tabagına alıyoruz.Artan parçalara 4 yemek kaşıgı kakao ve 4 yemek kaşıgı hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.Ve servis tabagına aldıgımız revanilerin üstüne sürüyoruz.Tekrar hindistan cevizi serperek süslüyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.