4 Mart 2010 Perşembe

kremalı muzlu milföy ve atkı yapımı

bayrama sayılı günler kaldı.bloglarda birbirinden güzel tatlı tarifleri görüyorum.bayramda şöyle lezzetli ve değişik bir tatlı belki iki üç tane yapacağım.bugün derin bir arayışa gireceğim.
bugünkü tarifim bence çok lezzetli ve çokda basit
malzemeler:
  • 10 adet milföy(kişi sayısına göre ayarlanabilir)
  • 1 adet muz
  • 2 su bar.süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 veya 3 çorba kaşığı labne
  • 3 kahve fincanı şeker
  • üzeri için pudra şekeri
    yapılışı:milföyler dörde bölünür.çatalla delikler açılır ve fırında renkleri değişene kadar pişrilir.

diğer tarafta süt şeker, un ve nişasta tencereye alınır kısık ateşte karıştırılarak pişrilir.altı kapatılır ve labne ilave edilir ve mikserle iyice çırpılır.

iki milföyün arasına sürülür ve yapıştırılır.üzerine yine krema sürülür ve üzerine muz dilimi koyulur.pudra şekeri serpilir.

afiyet olsun....






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.