5 Mart 2010 Cuma

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ

Blogcular pikniğine getirdiğim diğer lezzette bu börek..
malzemeler:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket k.tozu
  • 6 bardak un
  • tuz
  • aldığı kadar ılık su
  • aralarına sürmek için
  • 1 bardak yağ (sıvı yağ + margarin)
  • içi için:
  • 300 gr. kıyma
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber, pul biber

yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabımızda karıştırıp yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.Bir tavaya az sıvıyağ koyup salçayı, yemeklik doğranmış soğanı ve küçük doğranmış biberi 1-2 dakika kavup kıymayı ekliyoruz. Domatesleri soyup minik minik doğrayıp ilave ediyoruz. Ocağın altını kapatacağımıza yakın baharatları ekliyoruz. Dinlemiş hamurumuzu 18 parçaya bölüyoruz. Merdane ile tabak büyüklüğünde açıp her bir parçaya yağ karışımında sürüyoruz. 6 adet tabak büyüklüğünde üst üste aralarında yağ karışımı sürülmüş hamurumuzu ellimizle tepsi büyüklüğünde açıyoruz. ( bu işlemide merdane yardımı ile yapabilirsiniz.) Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine iç harçın yarısını döşüyoruz. Tekrar 6 yufka için aynı işlemi yapıp kalan iç harçımızı döşeyip, son 6 hamurumuza da aynı işlemi yapıp üzerine yağ karışımından sürüyoruz. Kare şeklinde kesip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.