5 Mart 2010 Cuma

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ



Bu öyle bir börek ki,fırından yayılan kokular yüzünden mutfaktan ayrılamayacaksınız.Buna sebep ıspanağın içine rendelediğimiz koca bir kuru soğan:)

MALZEMELER:
  • 3 yufka
  • 750 gr ıspanak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağından biraz az sıvı yağ (4-5 kaşığını ıspanaklı karışım için kullanacağız.)
  • tuz,karabiber,pulbiber



HAZIRNANIŞI:

Ispanakları güzelce yıkayıp,sularını süzdürün ve incecik kıyın.Ispanakları çukur bir kabın içine koyun,üzerine kuru soğanı rendeleyin.Tuz,karabiber, pulbiberve 4-5 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin ve güzelce karıştırın.

Çukur bir kap içinde yumurta yağ ve yoğurdu çırpın.Yufkaları yarısından bölün.6 tane yufkanız olacak.Yarım daire şekline gelen yufkalara,hazırladığınız sostan bolca döküp fırçayla her tarafına yayın.Ispanaklı içten bolca alıp yufkanın üzerine serpiştirin.Yufkanın düz kısmından başlayarak muntazam bir şekilde sarın.İlk yufkayı sanki gül böreği yapar gibi sarın ve yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin.Diğer yufkaları da bu şekilde sarıp,ortadaki böreğin etrafına dolayın.

Yumurtalı karışımdan kalanı,böreğin üzerine dökün ve fırçayla her tarafına sürün.Çörek otu serpiştirip 200c fırında pişirin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.