malzemeler:
- 4 adet yufka
- 4 adet orta boy patates
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- karabiber,tuz
- içine sürmek için:
- 2 adet yumurta
- 3 kaşık yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yğ
- 1 su bardağı süt
- üzeri için:
- susam, çöreotu
yapılışı: Kıymayı 2 yemek kaşık sıvı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alalım. Patateslerimizi haşlayıp rendeleyelim kıymamızı ilave edelim. Soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıp ilave edelim. Maydanozu ince kıyıp ilave edelim. 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip güzelce karışıralım. Ayrı bir kaba yumurtayı kırıp, yoğurt, sıvıyağ ve süt ile güzelce çırpalım. yufkamızı tezgaha serip sigara böreği gibi 8 parçaya bölelim. Yumurtalı karışımdan birer kaşık sürüp kıymalı harçımızı her yerine minik parçalar halinde bütün yüzeye serpelim. Her bir parçayı geniş olan kısımdan başlayarak rulo olarak saralım gül şeklini verip yağlanmış fırın tepsiye dizelim. Kalan yumurtalı harçı üzerine sürüp susam ve çöreotu serpelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.