5 Mart 2010 Cuma

KIYMALI PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

Gül böreğini bilmeyen yemeyen yoktur sanırım. İçini değişik harçlarla yaparız. Bu akşam daha önce yazılarımda yazdığım gün toplantıları yaptığım arkadaşlarımla iş çıkışı buluştuk. Bir çoğu diyette olduğu için salata yiyelim diyordu..Ben yok pizza istiyom diyince kendimizi pizza hutta bulduk:) Yedik içtik hoş sohbetler ettik ve tabi konular yemeklere tariflere geldi. Canım arkadaşım Gülten bu hafta sonu misafirim gelecek bana börek tarifi lazım dedi.. Arşivimde bu börekleri bulunca yazmak istedim. Bir de benim tarifimle denemek isteyenler için...
malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • karabiber,tuz
  • içine sürmek için:
  • 2 adet yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yğ
  • 1 su bardağı süt
  • üzeri için:
  • susam, çöreotu

yapılışı: Kıymayı 2 yemek kaşık sıvı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alalım. Patateslerimizi haşlayıp rendeleyelim kıymamızı ilave edelim. Soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıp ilave edelim. Maydanozu ince kıyıp ilave edelim. 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip güzelce karışıralım. Ayrı bir kaba yumurtayı kırıp, yoğurt, sıvıyağ ve süt ile güzelce çırpalım. yufkamızı tezgaha serip sigara böreği gibi 8 parçaya bölelim. Yumurtalı karışımdan birer kaşık sürüp kıymalı harçımızı her yerine minik parçalar halinde bütün yüzeye serpelim. Her bir parçayı geniş olan kısımdan başlayarak rulo olarak saralım gül şeklini verip yağlanmış fırın tepsiye dizelim. Kalan yumurtalı harçı üzerine sürüp susam ve çöreotu serpelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.