5 Mart 2010 Cuma

Keşkül

Sizin de gecenin bir vakti tatlı krizine girdiğiniz oluyor değil mi? Arayış içerisinde evdeki malzemeye göre; irmik helvasından portakal peltesine, sufleden sakızlı muhallebiye uzanan genişlikte çeşitli tatlılar yapmışlığım var. Bu kez yolum keşkülden geçti.


Malzemeler:
35 gr pirinç unu (bu ölçüde hazır paketler var),
1,5 çay bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı süt,
1/2 çay bardağı badem unu,
2 silme yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi









Yapılışı:
Pirinç ununu, şekeri, badem ununu, hindistan cevizi rendesini bir tabakta karıştırın. Sütü tencereye koyun ve üzerine bu karışımı ekleyerek ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk daha pişirin. Servis kaplarına dağıtın, buzdolabında soğumaya alın.

Evde süsleme için kalıplarım vardı bunlardan yonca olanını seçtim. Yeni haftaya, pazartesiye şansla girmek dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.