5 Mart 2010 Cuma

KEŞLİ VE CEVİZLİ ERİŞTE

Yapımı basit ama bir o kadar lezzetli bir erişte tarifi.
Malzemeler:
  • 1 su bardagı erişte
  • 2 yemek kaşıgı tereyag
  • 3 yemek kaşıgı rendelenmiş keş(bu bir peynir çeşididir.Marketler de bulabileceginizi tahmin ediyorum.Ama bulamazsanız kaşarla da yapabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşıgı küçük parçalara ayrılmış ceviz

Erişteyi makarna haşlar gibi haşlayıp süzüyoruz.Tencere de tereyagını eritip rendelenmiş keşi ekleyip bir süre kavuruyoruz.Bu işlem keşin biraz erimesini saglıyor.Sonra süzdügümüz erişteyi ekleyip kısık ateşte bir süre karıştırıyoruz.Ve son işlem olarak tabaga alıp üzerine ceviz ekliyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.