
Malzemeler
500 gr.kadar kadayıf
bir miktar ceviz
3-4 adet yumurta
kızartmak için sıvıyağ
şerbeti için
3 bardak şeker
3 bardak su
Öncelikle şerbeti kaynatın,ateşten almadan içine bir iki damla limon suyu ilave edin,bir kenarda soğumaya bırakın.
Kadayıftan bir tutam alın,arasına ceviz koyun ve güzelce sarın.Burada kadayıfın sarma şeklinin biraz ustalık gerektirdiğini itiraf etmem gerekiyor.Kadayıfları sardıktan sonra bir kenarda bekletin.
Yumurtaları 1-2 kaşık su ilave ederek güzelce çırpın,sarmış olduğunuz kadayıfları yumurtaya batırın,burada da küçük bir not ekleyeyim.Tabağı biraz eğik tutarsanız kadayıflar çok fazla yumurtaya bulanmamış olur.Yumurtaya buladığınız kadayıf dolmalarınızı kızgın yağda kızartın ve çıkarınca soğuk şerbete atın.Üzerini ceviz veya toz fıstıkla süsleyin.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.