4 Mart 2010 Perşembe

KABAK ÇİTMESİ(YOGURTLU)



Malzemeler:

  1. 1 kg. kabak
  2. 1 adet kuru sogan
  3. 2 adet domates
  4. 1 yemek kaşıgı domates salçası
  5. 1 yemek kaşıgı sıvıyag
  6. 1 su bardagı su
  7. pul biber(istege göre)
  8. tuz
  9. kuru nane
  10. yogurt
  11. dövülmüş sarmısak

Sıvıyag tencereye alınır ve ince dogranmış sogan pembeleşinceye kadar kavrulur.Yemeklik dogranmış domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.Salça ilave edilir.Kabaklar küp küp dogranır ve salçalı karışıma ilave edilir.Tuz ve pul biber ile 1 su bardagı kadar su ilave edilir ve agzı kapanır.Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve sogumaya bırakılır.Üzerine nane koyulur.Yogurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.