5 Mart 2010 Cuma

İSPANYOL OMLETİ
















Malzemeler
5 adet patates
2 adet soğan
4 yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı
Patatesin kabuklarını soyun. İnce halkalar şeklinde doğrayın. Tencereye su doldurun tuz ve patatesleri ekleyip ocağa koyun. Su kaynamaya başlayınca patatesleri kontrol edin fazla yumuşamasın ve 5-6 dakika daha haşlayıp süzün. Sıvıyağı teflon tavaya koyup kızdırın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Patateside ekleyip hafif rengi dönene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Patateslerin üzerine dökün. Arkalı önlü pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.