5 Mart 2010 Cuma

ELMALI TART




MALZEMELER

Yarım paket (125gr) yumuşamış margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
1 vanilya
3-4 damla limon suyu
aldığı kadar un


ÜZERİ İÇİN

4-5 orta boy elma(ben tart yaparken elmayı bol kullanıyorum,6 tane rendeledim)
3-4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
ceviz

HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş elmaları tozşeker ve tarçınla birlikte bir süre pişirin ve iri iri parçalanmış cevizleri ekleyin.İç malzemenizin tadına bakıp gerekiyorsa şeker eklemenizi öneririm.İç malzemesi soğurken,hamur için gereken bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ama ele yapışmayan (hamur çok yumuşak olursa tarta değil keke benzer.) bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parçayı buzluğa kaldırın.
Tepsinize ya da tart kalıbınıza un serpip hamuru ortadan başlayarak tepsiye yayın ve kenar oluşturun.Elmalı harcınızı hamurun üzerine dökün,kaşık yardımıyla her tarafa dağıtın.Buzluğa kaldırdığınız hamuru elmalı harcın üzerine rendeleyin ve 180C fırında hamur kırıntılarının rengi pembeye dönene kadar pişirin.Soğuyan tartınızı pudra şekeri serperek afiyetle yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.