5 Mart 2010 Cuma

İNCİRLİ PASTA


Tarifini Portakal Ağacı'ndan aldığım nefis bir pasta, aslında tarifin adı 'tatlı' olarak geçiyor ama bence tatlıdan çok bir pasta.. Tarif hakkında okuduğum yorumlar o kadar güzeldi ki, mutlaka denemeliyim dedim ve iyi ki denemişim, tadını gerçekten çok beğendim. Bence mutlaka en az bir gün önceden yapılıp buzdolabında bekletilmeli, çünkü ikinci gün tadı çok daha güzeldi, ve üçüncü gün bile tadını koruyordu. Özellikle misafirler için önceden yapılabilir, böylece son günün o telaşı biraz da olsa azaltılabilir.

Tarifi 50. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için sevgili Nurşen'e gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:

Kek için:

6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı nescafe

Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi için:

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

5 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 poşet toz krem şanti


Yapılışı:

Keki hazırlamak için önce incirleri küçük küpler halinde kesin ve ılık suda bekletin. Sonra yumurtalar ve şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip biraz karıştırın, en son ceviz içi ve dibe çökmemesi için unlayarak incirleri ekleyin ve biraz daha karıştırın. Hazır olan karışımı yağlanmış kare borcama alın ve önceden 160 derecede ısınmış fırınınızda yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Kekiniz pişerken krem şanti ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. (benim muhallebim biraz sorunlu oldu, içindeki unlar topaklaştı ve blender kullanmak zorunda kaldım, piştiğinde biraz fazla sulu gibi görünüyordu ama krem şantiyi ekleyip bekleyince kıvamı düzeldi). Ocaktan almadan hemen önce tereyağını ekleyin ve karıştırın, ocaktan aldıktan 5 dakika sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.

Kekiniz fırından çıktıktan 5 dakika sonra su, nescafe ve şekeri karıştırarak kekin üzerine dökün. 5 dakika daha bekleyip muhallebiyi de üzerine yayın ve en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servisini yapın..

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.