5 Mart 2010 Cuma

İmam Bayıldı


Malzemeler:4 patlıcan,5,6 domates,3-4 diş sarımsak,1 soğan,az salça,zeytinyağı,sıvıyağ
Hazırlanışı:Patlıcanlar uzunsa önce uzunlamasına sonrada enine 3e filan bölünür.Sıvıyağda kızartılır.Ayrı bir yerde 1-2 baş soğan,1 biber,az zeytinyağında(patlıcanlarda kızarmış olduğu için sadece soğan ve biberler kavrulacak kadar zeytinyağı konmalı ağır olmaması için),sonra sırasıyla sarımsak ve domatesler kavrulur.Domatesi az geldiyse az salça eklenir.Menemen gibi pişerken domatesin suyu bitmeden patlıcanlar eklenir onunlada az pişip servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.