5 Mart 2010 Cuma

İÇ PİLAV(DAVET SOFRAMDAN KESİTLER)


Ana menüye ek olarak bir de pilav yaptım.En çok sevdiğim pilav çeşididir iç pilav.Gerçi arkadaşım ciğer sevmiyormuş onu öğrendim ama geç olmuştu.Yapması biraz eziyetli ama yemesi çok zevkli oldu.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr.ciğer(tavuk veya kuzu ciğeri)
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 4 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 3 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı dolam fıstık(ama ben koymadım malum fıstık çok pahalı)

Pirinci yıkayıp ılık tuzlu suda bekletin.Kuş üzümlerini yıkayıp üstünü kapatacak su koyarak ocağa koyun.Dolmalık fıstıkları 1 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.Soğanları yemeklik doğrayın.2 yemek kaşığı tereyağında soğanları ve zar şeklinde doğradığınız ciğeri 15 dakika kavurun.Ayrı bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve pirinci süzüp içine atın.Pirinçler önce birbirlerine yapışıp sonra ayrılıncaya kadar kısık ateşte kavurun.

Ciğerlerin içine,kavurduğunuz pirinçleri ekleyin.2-3 dakika karıştırarak,pişirin.Üzerine karabiber,şeker,dolmalık fıstık,dolmalık üzüm,tarçın,tuz ve yenibaharın yarısını ilave edin.3 su bardağı suyu ilave edin.Kaynadıktan sonra kısık ateşte,suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatın.Karıştırıp havalandırın.Kalan yenibaharı üstüne serpip 10 dakika dinlendirin.Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.