5 Mart 2010 Cuma

havuçlu kek.......

kış mevsiminde
kek pişerken eve yayılan kokuyu seviyorum
pazar sabahları ve tarçın kokusu olursa dahada çok seviyorum
kanola yağı kullandım
isterseniz üstüne sertiğiniz pudra şekerine bir miktar vanilya karıştırabilirsiniz
malzemeler
- 150 gr beyaz şeker
- 80 gr esmer şeker
- 200 ml sıvı yağ
- 4 yumurta
- 300 gr rendelenmiş havuç
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 75 gr ceviz
- 50 gr kabuksuz badem
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 190 gr beyaz un
- 85 gr tam buğday unu
- üstüne serpmek için pudra şekeri
hazırlanması
- 26 cm lik yuvarlak kek kalıbını yağladım
- beyaz şeker - esmer şeker - sıvı yağ ve yumurtaları iyice çırptım
- havuçları ilave ettim
- portakal kabuğu rendesini - portakal suyunu - bademleri - cevizi- muskat ve tuzu ilave ettim karıştırdım
- beyaz un - tam buğday unu - kabartma tozu - karbonat - tarçını birlikte eledim
- hamura ilave ettim karıştırdım( çırpmadan sadece karışacak kadar)
- yağlanmış kalıba döktüm
- önceden 160 derece ısıtılmış fırında 60 dakika pişirdim
- soğuduktan sonra pudra şekeri serptim - servis ettim

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.