5 Mart 2010 Cuma

KAVURMALI GÖZLEME






















Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
alabildiği kadar ılık su
iç için
1 çorba kasesi kavurma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
üzerine sürmek için
tereyağ
Yapılışı
Soğanları ince doğrayıp sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış kavurmaları katıp karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Oklavayla açın. İç malzemesinden yarısına koyup diğer yarısını üzerine kapatın. Saçta pişirin. Üzerine tereyağ sürün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.