4 Mart 2010 Perşembe

HAMSİKUŞU VE ELMALI TART

UYY gözünü sevduğumun hamsisi.binderde devasında.aslında siz bakmayın benim böyle hamsiye methiyede bulunmama hamsi kuşu dışında hiçbirşeyini yemem.bir trabzonlu olsamda .
ama bu lezzeti denemelisin.çayın yanındada çok yakışır.biz kışın misafirlerimize ikram ederiz.
MALZEMELER:
  • 200GR AYIKLANMIŞ HAMSİ(BEN İÇİNDE ÇOK HAMSİ SEVMİYORUM)
  • 2 YUMURTA
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • 2 PATATES RENDESİ
  • 1O YAPRAK PAZI
  • İSTENİRSE TAZE NANE
  • 5 DAL TAZE SOĞAN
  • PULBİBER
  • KIVAMA GÖRE BİRAZ MISIR BİRAZ BUĞDAY UNU(KÖFTE GİBİ CIVIK BİR KIVAMI OLACAK)
  • TUZ
  • KIZARMAK İÇİN SIVIYAĞ

YAPILIŞI:HAMSİLER ,İNCECİK KIYILAN YEŞİLLKLER ,PATATES RENDESİ BİR KABA ALINIR.MALZEMELER İYİCE EZİLENE KADAR YOĞRULUR.ARDINDAN YUMURTA VE UN İLAVE EDİLİR.KIVAM VERİLİR.KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.

ELMALI TART


MALZEMELER:
  • 125 GR YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 ÇAY BAR.PUDRA ŞEKERİ
  • 1 ÇAY BAR.SÜT
  • 1 YUMURTA
  • KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN:ELMA ŞEKERLE PİŞİRİLİR.İÇİNE CEVİZ ,TARÇIN VE KURU ÜZÜM EKLENİR.

YAPILIŞI:HAMURDAN YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR.YUMRUK KADAR BÜYÜKLÜKTE BİR HAMUR AYRILIR VE BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.

YOĞRULAN HAMUR YUVARLAK BORCAMIN DİBİNE İYİCE BASILIR.ÇATALLA DELİKLER AÇILIR.İÇ MALZEMESİ YAYILIR.ÜZERİNE AYIRDIĞIMIZ HAMUR RENDELENİR.200 DERECE FIRINDA PİŞRİLİR.

BU TARİFİ 48.P.D.Ç.E EVSAHİBESİhttp://elzemhobby.blogspot.com/GÖNDERİYORUM

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.