5 Mart 2010 Cuma

GÜVEÇTE MANTAR

İftar sofrası deyince benim aklıma ana yemeklerden çok,bu tarz ara yemekler geliyor.Lokantalarda ara sıcak olarak servis yapılan ve bunları yedikten sonra artık yemek yemeye halimizin kalmadığı tabaklar.Ben de bu Ramazan yukarda gördüğünüz mantarı o kadar çok pişirdim ki.Hem lezzetli ,hem hafif...
Birkaç yapılış şekli var..Bir tanesinde mantarları haşlayıp,bir diş sarımsak ve yağ eklediğiniz tavada soteliyorsunuz.Üzerine kaşar rendesi ekleyip fırında 5-10 dk.peynirler eriyene kadar pişiriyorsunz.
Diğer bir yöntemde ise yağda bir adet soğanı ve birkaç adet biberi soteliyorsunuz,mantarları ilave ediyorsunuz.Bir süre soteledikten sonra güveç kabına alıyorsunuz,domates ve biber ilave ederek fırında bir süre pişiriyorsunuz.Çıkarmadan 5 dk.önce peynirleri ilave ederek eriyene kadar pişiriyorsunuz.Zamanınız ve keyfiniz hangisine uygunsa o yöntemi denemenizi öneririm.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.