5 Mart 2010 Cuma

İÇLİ TATLI ve HEDİYEM VAR


Bayram için veya normal zamanlarda düşünülebilecek güzel bir tatlı bence.Hele de içinde bolca ceviz olunca süper.Aslında benim şerbetli tatlılarla pek aram yok ama bu tatlıyı nedense çok severim.Eger bayram için tatlı arayışındaysanız denemenizi tavsiye ederim.Bu arada ilk defa hazır baklava yufkası aldım ve bayram için baklava denemesi yapacagım umarım başarılı olabilirim.Onu da daha sonra yayınlayacagım.

İçli Tatlı Hamur Malzemeleri:
  • yarım su bardagı süt
  • 1 adet yumurta
  • 150-200 gr oda sıcaklıgında margarin
  • 3-3,5 su bardagı sinangil un(unu azar azar dökerseniz kıvamını ayarlamak daha kolay olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bir çimdik tuz

İç Malzemesi:

  • 1-1,5 su bardagı ceviz veya fındık
  • 1 çay kaşıgı tarçın

Şerbeti:

  • 3,5 su bardagı su
  • 3,5 su bardagı toz şeker
  • yarım limon suyu

Önce şerbeti kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra altını kapatmadan önce limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynamaya bırakıyoruz ve altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.

Hamur için gerekli tüm malzemeleri çukur bir kapta 10 dakika kadar pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoguruyoruz.Sonra hamuru 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp ve içli köfte yapar gibi parmagımızla ortasına oyuyoruz.Ve içine ceviz tarçın karışımından koyup agzını kapatıp yuvarlıyoruz ve ters çevirip az yaglanmış tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarınca bir boy ufak tepsiye alıp şerbetini döküyoruz.5 dakika sonra tatlıları kendi bulundugu tepside teker teker ters çeviriyoruz.10 dakika sonra aynı işlemi tekrar ediyoruz.(burada amaç tatlının her tarafının şerbeti çekmesi)2 saat kadar bekletiyoruz.Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz.


Afiyet olsun.
Güzel arkadaşım ahsen58'in bana göndermiş oldugu hediyeyi seve seve kabul ettim.Ve sizin aracılıgınızla kendisine teşekkür etmek istiyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.