Malzemeler:
3 yumurta
1.5 bardak şeker
1 tatlı kaşığı ovaleks (ben daha az kullandım)
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak fındık (biraz irice )
1 bardak üzüm (ılık suda bekletilmiş, süzülüp kurutulmuş)
Yapılışı:
İlk olarak şeker ve yumurtaları iyice beyazlaşıp yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Sonra ovaleksi ekleyin. (aslında ovaleks hangi aşamada eklenecek bilmiyorum. Ama benim kullandığım ovaleks macun kıvamındaydı, ya iyi karışmazsa diye bu aşamada eklemeye karar verdim. Sanırım bir de köpük şeklinde ve toz halde bulunuyor ovaleks , belki onlar unla birlikte ekleniyor olabilir.) Sıvıyağ ve sütü de ekleyip azıcık daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. En son üzüm ve fındıkları da ekleyip bir kez daha karıştırın ve önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. (ben bu kez kalıbımı unlamadım, yağladıktan sonra ezilmiş fındık serpiştirdim.) 170 derecede ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 45 dakika pişirin. (süreler her fırında farklı olabiliyor, dikkatli olun)
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.