5 Mart 2010 Cuma

FINDIKLI ÜZÜMLÜ KEK

Uzun zamandır ovaleks kullanarak kek yapmak istiyordum. Aslında katkı maddesi kullanmaktan kaçınıyorum ama ovaleks hakkında yaptığım araştırmada keke süngerimsi bir doku kazandırmasının dışında bir bilgi bulamadım. Tüm pastanelerde kullanıldığına göre vardır bir hikmeti deyip kullandım ve gerçekten kekimin çok güzel, yumuşacık bir dokusu oldu. Her defasında olmasa da belki arada bir kullanılabilir diye düşünüyorum. Ovaleksi aldığım yer kek, pandispanya ve kurabiyelerde 1 tatlı kaşığı kullanılacağını, her türlü tarife eklenebileceğini söyledi. Ben de klasik kek malzemeleri, üzüm ve fındık kullanarak yaptım kekimi.

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 bardak şeker
1 tatlı kaşığı ovaleks (ben daha az kullandım)
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak fındık (biraz irice )
1 bardak üzüm (ılık suda bekletilmiş, süzülüp kurutulmuş)

Yapılışı:
İlk olarak şeker ve yumurtaları iyice beyazlaşıp yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Sonra ovaleksi ekleyin. (aslında ovaleks hangi aşamada eklenecek bilmiyorum. Ama benim kullandığım ovaleks macun kıvamındaydı, ya iyi karışmazsa diye bu aşamada eklemeye karar verdim. Sanırım bir de köpük şeklinde ve toz halde bulunuyor ovaleks , belki onlar unla birlikte ekleniyor olabilir.) Sıvıyağ ve sütü de ekleyip azıcık daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. En son üzüm ve fındıkları da ekleyip bir kez daha karıştırın ve önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. (ben bu kez kalıbımı unlamadım, yağladıktan sonra ezilmiş fındık serpiştirdim.) 170 derecede ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 45 dakika pişirin. (süreler her fırında farklı olabiliyor, dikkatli olun)
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.