5 Mart 2010 Cuma

FRANSIZ TOSTU


Bu ay ki konumuz kahvaltı. Ev sahibimiz Lezize aman ne kadar geniş ve keyifli bir konu oldu bu. Fransız Tostu yapıyorum biraz karıştımayla Türk usulü oldu.

Malzemeler:
Bayat ekmek dilimleri
Kurumaya yüz tutmuş salam sosis parçaları
Peynir kırıntıları
Tatlı kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Taze Nane
Taze Yumurta
Sıvıyağ


Bir tencerenin içine yağı alıp kızdıralım, üzerine ekmekleri doğrayıp biraz kızartalım. Yumurtayı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. Tatlı kırmızı biber, salam - sosis ve baharatlarıda ekleyip karıştırmaya devam edelim. İşin püf noktası tahta kaşıkta hiçbir şeyin kalmaması.


Pişen yumurtalı ekmeklerş bir kasenin içine alıp üzerine peynirleri ve taze naneyi ekleyip sıcak servise sunalım.


Afiyet Olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.