5 Mart 2010 Cuma

FISTIKLI KURABİYE


Yarın misafirlerim var,kurabiye yapmak istiyorum ama ne yapacağıma karar veremiyorum,arkadaşları,arşivi tarıyorum ne yapayım diye ama...Aslında Özlem in son yayınladığı biscotti lerden ya da sedanın çok sevdigim bir kurabiye tarifi var onu yapmak istiyorum,ama o kadar hastayım ki..hiç halim yok yeni bir şey denemeye ,en iyisi arşivden daha önce denenmiş ve riski olmayan bir tarifi yapmak..Sayfalarda gezinirken fıstıklı kurabiye tarifine gözüm ilişince tamam dedim ..işte buuu...aradığım tarif..hem bayramda yakın,daha önce bayram yemekleri kategorisinde yayınladığım bu kurabiyeler,gelen misafirler için baklava yerine sunabileceğiniz çok hoş bir alternatif..hele benim gibi yorgunsanız,hiç haliniz yoksaa....
MALZEMELER
250 gr tereyağı-eritilmiş-
1 bardak tozşeker
50-100 gr kadar toz yeşil fıstık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
1/2 tatlıkaşığı toz zencefil
1 yumurta
1 çaybardağı süt
3-4 bardak un
Bütün fıstık-ortalarına koymak için-
YAPILIŞ
-Yağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3-4 dk.cırpın,süt ve yumurtayı ekleyin.Biraz daha çırpın.
-Daha sonra kuru malzemeleri ekleyin.Yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.
-İsterseniz yukarda gördüğünüz gibi yuvarlak şekiller verip ortalarına bir adet fıstık yerleştirin,isterseniz de kurabiye kalıpları ile şekillendirin,eğer kalıpla şekillendirirseniz biraz daha kıtır bir kurabiye olur,diğer türlü ise daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kurabiye elde edersiniz.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dk.pişirin,kurabiyelerin çok fazla kızarmamasına dikkat edin.
-Çıkarınca sogutun ve üzerine pudra şeker eleyin.
AFİYET OLSUN....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.