4 Mart 2010 Perşembe

ELMALI RULO

Bugünler de bir rehavettir çöktü üstüme.Sıcakdan olsa gerek.Ne yemek yapasım ne de bilgisayarı açasım geliyor.Aslında bekleyen o kadar çok tarif var ki ama benim yazmaya halim yok maalesef.Sizlerde benim gibi misiniz bilemiyorum.Elmalı ruloyu geçen gece ev görmeye gelen misafirlerime yaptım çok begendiler.İşte malzemeler:
Malzemeler:
  • 125 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)
  • 1 çay bardagı kadar sıvıyag
  • yarım çay bardagı süt
  • 2 çay bardagı pudra şekeri
  • 1 çay kaşıgı kabartma tozu
  • 1 çay kaşıgı vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardagından biraz fazla un

İç malzemesi:

  1. 3-4 adet elma
  2. tarçın
  3. 4-5 yemek kaşıgı toz şeker
  4. ceviz veya fındık

Üstüne:Pudra şekeri

İlk önce elmaları rendeleyip bir tencereye alalım.İçine toz şekerini ekleyelim,tarçını ve cevizi de ekleyip pişirelim.Piştikten sonra altını kapatıp sogumaya bırakalım.

Hamuru için margarini,sıvıyagı,yumurtayı ve sütü karıştıralım içine pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edelim.En son hamura elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.Hamuru ikiye bölelim ve yaglı kagıt üzerinde merdane ile açıp üstüne elmalı harçtan sürelim.Ve yaglı kagıt yardımıyla rulo şeklinde sarıp yaglanmış tepsiye koyalım.Diger hamur bezesi içinde aynı işlemi uygulayalım.Ve önceden 180C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan ve soguttuktan sonra üstüne pudra şekeri serpip dilimleyelim.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.