4 Mart 2010 Perşembe

GONDOL KÖFTE

Arşivden bir tarif daha..
malzemeler:
  • köfte için:
  • 500 gr kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • tuz,karabiber.kırmızı toz biber
  • içi için:
  • 10 adet mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydonoz
  • tuz,karabiber
  • ayrıca:
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • üzerin için:
  • rendelenmiş kaşar

yapılışı: Köfte için kıyma,rendelenmiş soğan,rondodan çektiğimiz ekmekleri,yumurta,karbonat, tuz,karabiber ve kırmızı toz biberi karıştırıp yoğuralım. Hazırladığımız köfte harcından cevizden büyük parçalar kopartıp, ilk önce elimizde yuvarlayalım daha sonra içini hafif oyup oval şeklini verelim.Hazırladığımız oval köfteleri fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 15 dak pişirelim. Köftelerimiz pişerken mantarlarımızı limonlu suda yıkayıp minik minik doğrayalım. Soğanımızı küp küp doğrayalım. Bir tencereye biraz sıvıyağ koyup soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarlarımıza ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. İnce ince doğranmış maydonoz ve tuzumuzu ekleyip altını kapatalım.Köftelerimizi fırından çıkartıp hazırladığımız mantarlı harçla içlerini dolduralım üzerine rendelenmiş kaşar serpip, dilimlenmiş domates ve biber ile süsleyelim. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.

öneri: servis ederken domates sos hazırlayıp tabaklara bölüştürebilirsiniz.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.