5 Mart 2010 Cuma

ELMALI İRMİK TATLISI




Malzemeler:
1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
2 elma rendelenmiş
1 çorba kaşığı tarçın

Süt, irmik ve şeker bir tencerede devamlı karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca alını kısıp margarini ekleyip ocağın altını kapatın.

Borcamın içini suyla ıslatıp içine irmikli karışımın yarısını dökün. Üzerin elma rendelerini koyup biraz da tarçın serpin. Kalan irmikli karışımı da dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine yine tarçın serpip, buzdolabında soğutup soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.