4 Mart 2010 Perşembe

ÇİLEKLİ KREM KARAMEL

Çilekler artık tam kıvamına ulaştı reçel zamanına geldi. Bende yemekten fırsat bulursam değerlendiriyorum. Bu tatlıyı bir arkadaşım içi yapmıştım. Karamelin içine biraz çilek aroması koyunca harika bir koku oldu zor tuttum kendimi.

MALZEMELER:
1,5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
6 yumurta
½ bardak toz şekeri teflon tavaya alın.
Çilek Aroması


Kısık ateşte, kendi halinde karamelleşsin. Karıştırmayın. Yavaş yavaş olur. En son içine çilek aroması ekleyin. Karameli ister küçük kaplara ister bir borcama alın. 1 bardak şekeri 6 yumurtaya iyice çırpın şeker erisin. Sütü de ekleyip çırpın. Karamelin üzerine bu karşımı dökün. Fırın tepsisine suyu koyup içine de borcamı oturtun. 200 derecede ki fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini folyoyla kapatıp 1 saat daha pişir. Oda sıcaklığına gelinceye kadar beklet. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ters çevirerek servis yapın. Kenarlarına da çilek taneleri koyalım. Ve belki biraz da vanilyalı dondurma ye ye yeeeeeeeee.
Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.