4 Mart 2010 Perşembe

ÇİLEKLİ CHEESECAKE


Sizede olur mu bilmem markete gittiğinizde bunu mutlaka almalıyım hissi bana bu his nedense çilekleri görünce geliyor yanından geçerken bana resmen bağırıyor "beni al beni onu alma beni al" diye bende tabi dayanamıyor ve "kız seni yerler yerler seni ham yapar bu zilliler" diyip alıvermiş oluyorum. Bu mevsimde kokusu olan tadı hiçte salatalığa benzemeyen bu çilekler cheesecake oluverdiler. Dilimlenmş bir resmi olamadı bitiverdi gitti.....


Tarif tamamen birebir çalış Ayse'sWorld eseri ve sonuç harika...

Tabanı için:
50 gr tereyağı
1,5 paket Eti Burçak bisküvi

Kreması için:
2 paket labne
1 paket Pınar beyaz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
4 yumurta
3/4 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 limonun suyu

Üzeri için:
200 gr çilek
1 paket çilekli jöle

Un, yumurta ve yağ mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Taban için yumuşamış tereyağı ve bisküviyi beraberce robottan çekiyoruz . Kelepçeli fırın kabının dibine elimizle yayıyoruz. 1 cm kadar kalınlıkta olacak şekilde tabana yerleştiriyoruz. İsteğinize bağlı olarak yanlara da taşırabilirsiniz. Sertleşmesi için yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.

Kreması için labneyi, pınar beyazı ve yoğurdu 5 dakika kadar çırpıp, üzerine şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. 1-2 dakika sonra unu eleyip, karışımın üzerine ekleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker bu karışıma ekleyin. En son limon suyu ve 1 su bardağı sütü de karışıma ekleyin. Dolapta bekleyen tabanı çıkarın ve hazırladığınız iç malzemesini üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin, daha sonra 160 dereceye indirip 10 dakika daha pişirin. (Olup olmadığını anlamak için bıçak batırmayın!) Fırından çıktığı zaman ortasının hafif sallanıyor olması normaldir. Bekledikçe kendini toplarlayacaktır. Fırından çıkardığınız cheesecake'i soğuyana kadar dışarıda tutun, daha sonra 1 gün bekletmek üzere dolaba kaldırın. Ertesi gün üzerini çilek ve nane yapraklarıyla ve hazırladığınız jöleyi çileklerin üzerine döküp, soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.