4 Mart 2010 Perşembe

BALKABAKLI BÖREK

Balkabaklı böregi ilk defa komşum getirdiginde yemiştim.Benim begendim bir lezzet ama bizimkiler balkabaklı börek mi olur diye yemediler.Ama bence gayet güzel olmuştu.İşte tarif:
Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • istenilen kadar balkabagı(ben yarım kilo kadar kullandım)
  • çok az şeker
  • süt(yufkaların ara katlarına sürmek için)
  • sıvıyag(yufka ara katlarına sürek için)
  • az yogurt
  • yarım şişe soda

Kabaklar eger kabuklu alındıysa kabukları soyulduktan sonra rendelenir.Ve içine az şeker eklenir ve karıştırılır.(komşum sotelemeden yapıyor balkabaklarını)Altı yaglanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyag ve süt karışımından sürülür.2.yufaka da serilip yine sıvıyag süt karışımı gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne balkabaklı içten konulur.Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine de sıvıyag,süt ve az yogurt karışımı sürülüp sonra üstüne yarım şişe soda dökülür ve dilimlendikten sonra 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.(internette araştırdım bu balkabagı böregi tarifini birçok tarifte baya tatlı yani şekerli hatta cevizli yapıyorlar.ama benim komşum bu şekilde tarif etti bana.)

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.