5 Mart 2010 Cuma

ÇİKOLATALI PASTA





MALZEMELER:
4 yumurta
4 kahve fincanı(türk kahvesi) şeker
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
ARA KREMA:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
50 gr. tereyağ
1 paket vanilya
ÜZERİNE:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
80 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI:Yumurta şekerle yoğurt kıvamına gelinceye dek çırpılır.süt ve sıvıyağ eklenir un,kabartma tozu,kakao ve nişasta eklenip karıştırılır yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba dökülür. 180 derecede pişirilir.krema malzemeleri tereyağ ve vanilya hariç el blendırından geçirilir karıştırılarak pişirilir.kaynayınca vanilya ve tereyağ eklenip soğutulur.mikserlenir.krem şanti 1 bardak sütle hazırlanır.pişen kekimiz üç kat kesilir.aralarına krema sürülür.en üst kısmı krem şanti ile kaplanıp benmaride erittiğimiz çikolata ile süslenir afiyet olsun.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.