5 Mart 2010 Cuma

BAKLAVA



Bayram günü daha fazla hastalık yazısına bakıp moral bozmanızı istemedim,önceden yayınladığım ama eski blogdan taşıma fırsatı bulamadığım bu baklava resmine bakın,ben kaçıranlar için tarifi buraya taşıyayım,yarın da süper bir et yemeği tarifi yazacağım..Ama baklavayı bugünden yapmak lazım,bende birazdan iki tepsi yapıp birini anneme götürmeyi düşünüyorum..İyileşmeye başladım ya artık,mutfağa girip şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşünür dururum..Hepinize sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum...

BENİM BAKLAVAM
Nihayet ben de kendi yaptığım bir baklava tarifini verebileceğim için çok mutluyum,yeğenim zeynepe inat baklava açtım diyecektim ama ,tabi bu bir şaka,açmaya niyetleniyordum fakat bir arkadaşımın önerisi ile hazır baklava yufkasını denemeye karar verdim,baklava gerçekten çok güzel oldu.En önemlisi benim yaptığım bir baklava oldu...
10-15 adet baklavalık hazır yufka
-ben bir paket aldım ama denemek için bir kısmını kullandım,bununla dikdörtgen borcamı dolduracak kadar tatlı oldu-
150 gr.tuzsuz tereyağı
içi için ceviz,fıstık veya fındık
şerbeti için
2 bardak şeker
2 bardak su
Baklavalık yufkayı tezgahın üzerine serin,erittiğiniz tereyağından bir miktar fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün.Ceviz,fıstık veya fındıgı dövün ve yufkanın üzerine serpin,yufkayı oklavaya sararak büzün,tepsiye yerleştirin,kalan tereyağına biraz sıvıyağ ekleyin,biraz ateşte kızdırın, hepsi bitince üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 30 dk.pişirin.Fırından çıkınca biraz soğutun.Üzerine hazırladğınız şerbeti -çok kaynak olmasın-ılık olarak dökün.
AFİYET OLSUN
HAYIRLI BAYRAMLAR

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.