5 Mart 2010 Cuma

PİŞİ



Bazı arkadaşlarım pişi tarifini vermemi istemişlerdi.Nihayet bugün yaptım pişiyi.(Nokul tarifime bakarsanız hamur malzemelerinin aynı olduğunu göreceksiniz) İnsan annesinden öğrendiği şeyi çok uzaklarda yapıp yerken boğazına düğümleniyormuş meğer:( Aslında pişiyi bahçeye yaktıkları ateşin üzerinde,kocaman tavalarda yaparlar,dolayısıyla pişiler de büyük büyük olur.Ben malesef ocakta küçük tavada yaptığım için biraz küçük oldular.(aslında ben böylesini daha çok seviyorum)
Hamur cıvık olacağı için tavaya yakın bir yerde şekil verip hemen tavaya koymanızı tavsiye ederim.Yoksa tavaya gidinceye kadar şekli bozulabilir.Soğutmadan yemek istediğimiz için fotoğraflara çok uğraşamadım.Tabağa sadece peynir koyup çektim fotoğrafı ama yanında mutlaka domates ve salatalık yenmeli diye düşünüyorum.Bir kase pekmeze banıp banıp yerseniz çok beğeneceğinizden eminim.Şimdi malzemelere geçelim artık.



MALZEMELER

  • 5 Su bardağı un
  • 2 Çay kaşıyı tuz
  • 1 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 42 gr. yaş maya( 1 paket=42 gr)
  • 3 Adet kesme şeker
  • ılık su
  • Kızartmak için bolca sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Ilık suyun içine mayayı,yoğurdu,yağı, şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin.Bir karıştırma kabının içindeki una tuzu ekleyip karıştırın.Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin.Hamuru yoğururken ılık suya ihtiyacınız olacak.Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.Aynen nokul hamurunda olduğu gibi çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin.

Karıştırma kabını büyük bir poşetin içine sokup,üzerini sıkıca sarıp hamurun gelmesini bekleyin.Hamur iki katına çıktığı zaman elinizi bolca yağlayıp hamuru toparlayın ve iyice kızdırılmış derin yağda pişilerinizi kızartın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.