5 Mart 2010 Cuma

zencefilli tavuk.....

servisi
yasemin pirinci ile pişirdiğim pilavla yaptım
malzemeler
- 2 parça tavuk gögsü (yıkanıp - ince doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
- 1 adet küçük havuç (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
- 100 gr soya filizi
- 100 gr brokoli(küçük parçalara bölünmüş)
- 3 adet kurutulmuş kırmızı biber (acı )
- 1 tatlı kaşığı tepeleme rendelenmiş taze zencefil
- 1 avuç dolusu badem
- bir kaç dal frenk soğanı (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı oyster sos
- 3 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlanması
- wok tavada sıvı yağı ısıtın
- tavukları yağa ilave edin - ocağın altını açın
- 3-4 dakika karıştırarak pişirin
- havuçlar - kırmızı biberler - brokoli - soyafilizin - rendelenmiş zencefili ilave edin
- soslar - susam yağı - şeker - limon suyunuda ilave edin
- karıştırarak 4 dakika daha pişirin
- bir tavada kabukları soyulmuş bademleri renkleri değişene kadar kavurun
- wok tavadaki malzemeye acı kırmızı biberler ve bademleri ilave edin
- üzerine frenk soğanlarını serpin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.