5 Mart 2010 Cuma

YE# 40 KAŞARLI SUCUKLU BÖREK


Çok anlamlı oldu bu ay ki Ye etkinliği sevgili Esra nın eliyle Ninom gerçekleştirecek. Daha önce bu konuda deneyim yaşadığımdan kolaylıklar diliyorum. Gözün korkmasın Ninom ben her an yanında yeterim. Çünkü biliyorum inanılmaz yoğun geçecek. Sucuk ve pastırmaya doyacaz galiba tüm bloglar kokular içinde aman dikkat.


Malzemeler
3 yufka
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı doğranmış sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yufkalardan birini tepsiye yayın. 1 kaşık zeytinyağı ve bir yumurtanın sarısını yufkanın üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan zeytinyağı ve yumurtaları çırparak harç hazırlayın. Yufkanın üzerine bu harçtan 3-4 kaşık gezdirin. İkinci yufkadan küçük küçük parçalar koparın ve tepsideki yufkanın üzerine serpin. Üçüncü yufkayıda aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Yumurtalı harçtan 3-4 kaşık daha gezdirin. Küçük küçük doğranmış sucuk ve rendelenmiş kaşar peynirini yufkaların üzerine serpin. Tepsinin yanından sarkan yufkaları bükerek tepsinin yanına toplayın. Bir kaşık zeytinyağı ve bir yumurta sarısını karıştırıp bir fırça yardımıyla yufkanın kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.