4 Mart 2010 Perşembe

vişneli fincanda kek












yaptım ve en sonunda bende fincanda kek yaptım.yiyenler sonuçtan memnun.dolayısıyla paylaşmak lazım.


işte malzemeler:



  • 1 yumurta

  • 1 çay bar.süt

  • 1,5 çay bar.şeker

  • 2 çay bar. un

  • kabartma tozu

  • vişne taneleri

yapılışı:vişne taneleri hariç bir kek hamuru yapın.daha sonra margarinle yağladığımız fincanların içine paylaştırın .içine vişne taneleri atın.


fincanları yayvan tencereye koyun.tencerenin yarısını su doldurun.kaynatın.tabiki kapağı kapalı tencerenin.kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişirin.temiz bir havlu koyunki damlalar keke düşmesin.pişince kapağını açmadan 15 dakika daha bekleyin.

afiyetler olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.