bu ağır misafir yemeği ve malzeme hazırsa yapımı çok kolay
kullandığım tuz granül şeklinde
semt pazarlarında
ve
kalenin girişindeki bakliyat satıcılarında bulunuyor(ankara da yaşıyorum)
tuzun içerisine karıştırdığım aromalı bitkilerin balık pişerken çıkardıkları koku
sanki tütsülenmiş gibi yapıyor
kötü olan
piştikten sonra
balığı bütün olarak çıkaramıyorum
belki yapılabiliyordur
ama ben beceremiyorum
balığın üstünü çizmemek gerekiyor
bazı zamanlar balığın içine ince halkalar halinde dilimlediğim pırasa koyuyorum
pırasa koyduğum zaman - tuza sadece yumurta akı karıştırıyorum
- 850 gr levrek
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 adet defne yaprağı( elimle küçük parçalara böldüm)
- 4-5 dal taze kekik
- 2 adet yumurtanın beyazı
hazırlanması
- içi ve pulları temizlenmiş levreği yıkadım kağıt havlu ile kuruladım
- büyük bir kasenin içerisinde kaya tuzu -limon kabuğu rendesi - portakal kabuğu rendesi
defne yaprakları - kekik ve yumurta aklarını karıştırdım
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- üzerine bir kat kaya tuzu karışımını yaydım
- tuzun üstüne balığı yerleştirdim
- kalan tuzla balığın üstünü tamamen kapladım
- kalan tuzla balığın üstünü tamamen kapladım
- önceden 250 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim
- piştikten sonra tuz sertleşiyor - tuzu bir bıçak yardımı ile kırdım
- balığın etlerini servis tabağına aldım
- servis yapmadan önce
- balıkların üstüne çok az sızmayağ gezdirdim
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.