
eskiden günlerde çok sık yapılırdı .buralarda gidecek kimsem olmadığından artık yapılıyormu bilmiyorum :)
malzemeler
bir bu bardağı pirinç
bir yemek kaşığı tereyağ
iki yemek kaşığı kadarda gözlük şeklindeki selvanın şehriyesi
ince doğranmış taze fasulye turşusu bir kase kadar
turşunuzun tuzu fazlaysa eğer pirince tuz eklemeyin
eğer varsa evde dereotu veya maydanoz çok yakışıyor ama eşim sevmediğinden ben kullanmadım
yapılışı
tencereye tereyağ konur eriyince tuzlu suda bekletilmiş pirinçler yıkanıp eklenir biraz kavruluncada turşular eklenir ve pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynayınc ocağın altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir.
afiyet şeker olsun canlar
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.