5 Mart 2010 Cuma

Terbiyeli İşkembe Çorbası

Malzemeler:
500 gr işkembe,
3 çorba kaşığı margarin,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 kahve ficanı üzüm sirkesi,
5 diş sarımsak,
1 yumurta sarısı,
2 tatlı kaşığı kırmızı biber,
Tuz

Yapılışı:
Düdüklü tencereye yıkayıp el büyüklüğünde parçalara ayırdığınız işkembeleri koyun. Üzerine 9 su bardağı su ekleyin. 1 yemek kaşığı tuz da koyup tencerenin kapağını kapatın, yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Düdük sesi gelmeye başladığında ateşi orta düzeye getirin ve 30 dakika pişirin.

Tencereden çıkardığınız işkembeleri küçük parçalara ayırın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyup eritin. Üzerine bir yemek kaşığı tepeleme un koyup 2 dakika kadar kavurun. İşkembe suyunu kepçeyle eklerken karıştırmaya devam edin. Tüm haşlama suyunu ve işkembeleri bir araya getirip 15 dakika pişirin.

Bu arada sarımsakları dövün, sirke ve yumurta sarısıyla çırparak terbiye hazırlayın. Bu terbiyeyi, kaynamakta olan çorbaya ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.

6-7 kişilik bu çorbayı tabaklara aldığınızda üzerini, yağda kızdırdığınız kırmızı biber ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.