5 Mart 2010 Cuma

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ


Eskinden milföy hamuru bu kadar yaygın değildi. Yada bizim köye gelmiyordu bilmiyorum. Ne zaman istanbula gitsek mutlaka talaş böreği yerdik ay ne lezzetli gelirdi bana. Küçük bezelyeleri tek tek yerdim. Çocuk aklı işte olduk şimdi talaş böreği hormonlu bezelye.

Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
400 gr tavuk eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 haşlanmış küp doğranmış patates
1 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber


Soğanları ince ince doğrayın. Tavuk etlerini haşlayın. Dereotlarını tavuk suyuna ekleyip tadının çıkmasını sağladıktan sonra süzün. Tavuk etlerini, soğan, patates, bezelye, tuz, karabiber ve tavuk suyuyla birlikte 5-10 dk kadar pişirin. Milföy hamurlarını merdaneyle inceltin. Hamurların ortasına hazırladığınız bu içten bir kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.