
malzemeler
bir bütün tavuk
1.5su bardağı pirinç
en küçük paketlerden kuş üzümü ve dolmalık fıstık
bir küçük kuru soğan
yarın çay kaşığı tarçın
tuz tereyağ
yapılışı
soğan yemeklik doğranır az sıvıyağda kavrulur.kavrulan soğanlara yıkanmış pirinçler eklenir dolmalık fıstık ve kuş üzümüde eklenip kavrulur.
kavrulan pirinçlere yarım su bardağı su eklenir tuzuda katılır biraz fazla katınki tavukta tuzsuz kalmasın tam suyunu çekmeden altı kapatılır
ılınıncada içi dışı yıkanıp temizlenen tavuğa doldurulur
tavuğun dibi başı dikilir ben tam dikememişim pirinçler çıkmış dışarıya :)))
içi doldurulan ve ağzı dikilen tavuun dışına tereyağ sürülür ve fırın poşetine geçirilir
poşetin ağzı bağlanır ve bir kaç yerinden iğneyle poşet delinir
200dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
üzeri kızaran tavuk poşetten çıkartılır ve altıda kızarması için çevrilir
altıda kızaran tavuk ağıza layık hale gelir
afiyet şeker olsun canlar
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.