4 Mart 2010 Perşembe

TARHANA ÇORBASI

Türk geleneksel mutfak kültürümüzün ayrılmaz birer parçası. Lezzetiyle ve çeşitliliğiyle her damak zevkine hitap eden çorbanın sağlık açısından da sayısız faydaları var. Bizim evde 30 ramazan yapılıp içilebilir. Hatta kış boyu içilebilir. Bizim yöreye has toz tarhana ve nohutlu olması vazgeçilmezdir. Bütün gün aç kalan mideler için çorba inanılmaz bir cila görevi görüyor. Çorbayı ihmal etmeyelim.
MALZEMELER:
2 tahta çorba kaşığı toz tarhana
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı nohut
nane
kırmızı biber
istenirse kıyma

Bir gece önceden nohut ve yeşil mercimeği sıcak suyla ıslatın. Pişirmeden en az 2 saat önce tarhana, rendelenmiş domates ve salçayı az suyla ıslatın. Islattığınız nohut ve yeşil mercimek ile birlikte yaklaşık 4 su bardağı suyla ve isterseniz biraz da kıyma ekleyerek tarhana kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kısın 10 – 15 dakika daha kaynasın. Üzerine nane ve kırmızı biber ve kızarmış kıtır ekmekler servis edin. Bizim oralarda içine küp peyniri koyulur yada tulum peyniri ile de deneyebilirsiniz.
Afiyet Olsun…


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.