
Annemin nokuluyla pişisi harika olur.Annemden nokul yapmayı öğrendiğim için kendimi şanslı hissediyorum.Tarifte bir enteresanlık yok belki ama diğer nokullardan çok farklı oluyor.Annem bunu hamurunun oldukça cıvık oluşuna bağlıyor.Hamur istediğimiz kıvamı alınca yavaş yavaş değil çarpa çarpa yoğuruyoruz.Böylece çok özlü ve göz göz bir hamur elde ediyoruz.
Fotoğraftaki tabak,ben çok küçükken annemin günlerinde misafirlerine pasta ikram ederken kullandığı pasta takımının tabağı.Bunu da balerinli saatte olduğu gibi ben kaptım:)))
MALZEMELER
5 Su bardağı un
1 Adet yaş maya
1 Çorba kaşığı şeker
2-3 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı ceviz
Tahin
Tarçın
Ilık su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ilık suyun içine mayayı,şekeri,yağı,yoğurdu koyun,karışımın göz göz olmasını bekleyin.Maya kabarınca geniş bir kabın içindeki unun(tuzu una dökün) içine döküp,ılık su ekleyerek iyice yoğurun.Cıvık bir hamur elde edince hamuru çarpa çarpa yoğurun ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.Bu arada dövülmüş cevize bir miktar tarçın ekleyin.Bir tabak içindeki tahine biraz yağ ekleyin.
Hamur geldikten sonra cıvık hamurumuzdan bir parça alıp elinizle oldukça ince şekilde açarak önce tahin karışımını sonrada cevizli karışımı ekleyip hamuru rulo yapın.Kopardığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine sıkıştırarak yerleştirin.(kopardığımız diyorum çünkü hamurumuz kesilemiyecek kadar cıvık olacak) Kalan bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.Üzerlerine sıvı yağ sürerek önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarınca üzerini bir bez ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.