5 Mart 2010 Cuma

SU BÖREĞİ


Acı-tatlı yanları ile 2007 i geride bıraktık.Bu geride bıraktığımız yılın, kendi adıma bir değerlendirmesini yapmam gerekirse, artıların eksilerden daha fazla oldugunu görüp, mutlu oluyorum,yeni başlangıçlar,yeni dostluklar-ki bir kısmı blog sayesinde oldu-,yeni beklentiler..
Yeni öğrenilenler...İşte bana göre, bunların en önemlisi ile 2008 in ilk yazısına başlamak istedim..Resimde de gördüğünüz gibi suböregi.Aslında bu konuda sevgili Özlemin eline su dökemem ama, yine de kendi çabalarım sonucu ortaya çıkan bu börek, benim için bir başyapıt-ve aynı zamanda sevgili eşim için de,ilk yaptığım gün güllüoglundan hazır aldığımı aldı ve uzun süre inanmadı-
Bu böreği öğrenme maceram ilk olarak Seda ile Özlem bize geldiklerinde ,misafire saygı olayını hiçe sayıp sevgili Özlemin eline oklavayı tutuşturdugum gibi, bir tepsi börek açtırdığım gün başlamıştı. Amacım yapılış aşamalarını tek tek görerek iyice öğrenmekti , bu izleme meselesi bana cesaret verdi vermesine deee, yinede oturup bir tepsi börek açmam için yeterli olmadı.Ta ki sevgili kestane şekeri bana 3 yumurta ve küçük bir tepsi ile denememi önerene kadar.İşte o gün bugündür ben de kendi suböreğimi yapıyorum,gerçi biraz küçük bir tepsi oluyor ama, bize fazlası ile yetiyor..Geçenlerde bize kahvaltıya gelen erkek kardeşim ve gelinimize yaptım ,onlar da çok beğendi..Eh nihayet bu işi öğrendim galiba..Gelelim minik tepsi su böreği tarifime..
MALZEMELER-yaklaşık 30 cm.yuvarlak tepsi-
3 yumurta
100 gr kadar tereyağı
2-3 kaşık sıvıyağ
2-3 kaşık süt
2 kaşık sıvıyağ
tuz
aldığı kadar un
150 gr kadar peynir
maydanoz-isteğe bağlı-
YAPILIŞ
Yumurtaları kırın,süt,2 kaşık sıvıyağ ekleyin.Tuz ve aldığı kadar unu ilave ederek sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.Diğer yanda tereyağın eritin,içine biraz sıvıyağ ekleyin.
Hamurunuzu yaklaşık 10 parçaya ayırın,her parçayı tepsiniz büyüklüğünde açın.Bir kenarda bekletin,açma işlemi bitince ,büyük bir tencerede açtığınız yufkaların 8 tanesini haşlayın.Tepsinize bir adet haşlanmamış yufka serin,1 kaşık yağ ile yağlayın,haşladığınız yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin,aralarına birer kaşık yağ dökün.Orta kısmına peynir ve maydanoz karışımını dökün,diğer yufkaları üstüne yayın,en üstüne haşlanmamış son yufkayı yerleştirin ve kalan yağı dökün.Kısık ateşte tepsiyi çevirerek altını üstünü kızartın.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.